Tocanita din pui cu fasole si rosii
PrinteazaTocanita din pui cu fasole si rosii din: fasole boabe, pulpe inferioare de pui, morcovi, ulei, ceapă, roşii, pastă de roşii, usturoi, marar, cimbru, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g fasole boabe
- 6 pulpe inferioare de pui
- 2 morcovi
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă mare
- 4 roşii bine coapte
- 2 linguri pastă de roşii
- 3 căţei de usturoi
- mărar
- 4-5 fire cimbru
- sare
- piper
- 1 ceaşcă apă caldă (supă legume)
Mod de preparare:
Laşi fasolea la înmuiat peste noapte, apoi o fierbi în trei ape.
Rumeneşti pulpele în ulei pe toate părţile, adaugi ceapa tocată, morcovii tăiaţi cubuleţe, o ceaşcă de apă caldă (sau supă de legume) şi laşi să fiarbă, la foc mic, cu capac, până când carnea este bine pătrunsă.
Adaugi fasolea peste carne. Pui roşiile curăţate de pieliţe, tăiate cubuleţe, cimbrul, usturoiul zdrobit, sare şi piper, după gust.
Laşi totul să fiarbă 15 minute. Adaugi pasta de roşii, mărarul tocat, şi după 2-3 clocote, mâncarea este gata pentru servit.
Tocanita din pui cu fasole si rosii
Pofta buna!