Tocăniță de Mistreț cu Mămăligă: O Rețetă Tradițională din: carne de mistret, vin, ceapa, morcovi, usturoi, ardei gras, rosii in suc, dafin, rozmarin, boia, sare, piper, ulei, mamaliga. Descoperiți savoarea autentică a vânatului cu această tocăniță, un fel de mâncare robust și încărcat de tradiție. Perfectă pentru zilele reci de iarnă sau pentru o cină […]
Tocanita de pui cu galuste
PrinteazaTocanita de pui cu galuste din: pui, ulei, ceapa, pasta de tomate, cimbru, faina, sare, ou si piper.
Ingrediente:
- 1 pui
- 100 ml ulei
- 6 cepe mari
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingurita cimbru uscat
- 200 g faina
- 3 linguri ulei pentru galuste
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare Tocanita de pui cu galuste:
Pârliţi puiul la flacăra aragazului, tăiaţi-l în bucăţi, spălaţi-le şi prăjiţi-leîn 50ml ulei.
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o julienne, apoi căliţi-o 10 minute în uleiul rămas.
Adăugaţi pasta de tomate, 2 căni cu apă şi bucăţile de pui prăjite.
Puneţi cimbrul, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 40 de minute.
Pentru găluşte, amestecaţi făina cu uleiul, oul, şi foarte puţină apă, cât să obţineţi un aluat mai tare.
Puneţi cu o lingură din această compoziţie în apă sărată care fierbe.
Găluştele fierb în cel mult 20 de minute, Scurgeţi-le şi puneţi-le în tocăniţă, înainte de a servi preparatul.
Pofta buna!
Tocăniță de Miel cu Cartofi: O Rețetă Tradițională Perfectă Pentru Ocazii Speciale din: carne de miel, cartofi, ceapa, usturoi, rosii in bulion, pasta de tomate, vin, supa, ulei, boia, cimbru, sare, piper, patrunjel. Tocănița este un preparat clasic, bogat și aromat, adesea asociat cu sărbătorile și momentele speciale în familie. Această rețetă îmbină carnea de […]