Tocanita de pui cu legume si bacon

Printeaza

Tocanita de pui cu legume si bacon  din: ulei de masline, pulpe superioare de pui, ceapa, bacon, morcovi, loboda, stevie, patrunjel, leurda, supa de pui, cartofi, smantana, pesto si paine.

 

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 8 pulpe superioare de pui, cu piele si os
  • 1 ceapa, feliata
  • 200 g bacon, tocat
  • 1 morcov, tocat
  • 2 maaini de verdeturi (loboda, stevie, patrunjel, leurda), rupte in bucati
  • 600 ml supa de pui
  • 300 g cartofi noi mici
  • 2 linguri crema fraiche sau smantana pentru gatit
  • 2 linguri de pesto
  • paine cu coaja crocanta, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă mare, cu fundul gros şi cu capac. Asezonează puiul şi rumeneşte-l pe toate părţile.

Transferă carnea pe o farfurie şi căleşte ceapa şi baconul 5 minute, până se înmoaie şi îşi schimbă uşor culoarea.

Pune la loc puiul în cratiţă şi adaugă restul de ingrediente, exceptând creme fraîche şi pesto.

Presară piper negru proaspăt măcinat din abundenţă peste ingrediente.

Dă-le în clocot, apoi acoperă-le cu un capac şi lasă-le la fiert 30-40 de minute, până când cartofii devin moi, iar puiul se pătrunde bine.

Incorporează ultimele două ingrediente, creme fraîche şi pesto.

Serveşte mâncarea cu pâine cu coajă, ce poate fi tăvălită prin sos.

 

Tocanita de pui cu legume si bacon

Tocanita_de_pui_cu_legume_si_bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.