Tocanita de pui cu masline

Printeaza

Tocanita de pui cu masline din: ceapa, morcov, rosii, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, ardei gras, cimbru sare si piper. Se serveste cu mamaliga sau castraveti murati

Inrgediente:

  • două piepturi de pui
  • două cepe
  • un morcov
  • 4 roşii
  • două linguri de pastă de tomate
  • o lingură de pastă de ardei dulce
  • 200 g măsline
  • doi ardei graşi
  • ulei de floarea-soarelui
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • mălai
  • castraveţi muraţi

 

Mod de preparare:

Tocanita de pui cu masline: Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se pun pe un platou.

Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron împreună cu ardeii graşi tăiaţi cubuleţe.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune peste ceapă.

Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate, sarea, piperul şi se călesc până se înmoaie.

Se adaugă carnea de pui tăiată cuburi, se prăjeşte până se rumeneşte, apoi se adaugă roşiile date pe râzătoare.

Pasta de tomate şi cea de ardei se dizolvă într-o cană de apă şi se toarnă peste ingredientele din cratiţă.

Se condimentează, se lasă să fiarbă până când carnea este gata, se adaugă măslinele opărite şi cimbrul tocat.

Se lasă să mai fiarbă până ce sosul a scăzut la jumătate şi se opreşte focul. Se serveşte fierbinte, cu mămăligă sau castraveţi muraţi.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.