Tocanita cu pui, mazare si ardei iute

Printeaza

Tocanita cu pui, mazare si ardei iute din: piept de pui, ceapa, morcov, ardei gras galben, foaie de dafin, pasta de tomate, ulei, ardei iute, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 piept mare de pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras galben
  • 1 kg boabe de mazăre
  • 1 foaie de dafin
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 ardei iute
  • sare

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui, îl usuci cu prosoape abson bante şi îl tai cubuleţe. Cureţi legumele şi le speli.

Toci ceapa mărunt, iar mdrcovul şi ardeiul gras le tai cubuleţe.

Incingi uleiul într-o cratiţă, rumeneşti uşor bucăţile de carne, după care adaugi ceapa, arde­iul, morcovul şi le căleşti câteva minute.

Acoperi cu apă, pui foaia de dafin şi laşi să fiarbă încă 10 minute.

Adaugi mazărea spălată şi scursă, ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat mărunt şi laşi să fiar­bă 15 minute.

Pui pasta de tomate, condimentezi cu sare şi piper după gust şi mai laşi pe foc 10-15 minute.

Dacă doreşti, poţi pune pătrunjel verde sau mărar verde, tocate mă­runt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.