Tocanita de pui, salam picant, sunca de Praga si ciuperci

Printeaza

Tocanita de pui, salam picant, sunca de praga si ciuperci din: ulei de masline, pulpe de pui, chorizo, ceapa rosie, usturoi, boia iute, rosii in suc, zahar, vin alb, ciuperci, sunca de praga si patrunjel.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 800 g pulpe de pui dezosate, taiate bucati
  • 250 salam picant (chorizo), taiat cuburi
  • 2 cepe rosii mari, taiate julien
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 2×400 g rosii in suc, tocate
  • coaja rasa si zema de la 1 lamaie
  • 2 linguri zahar
  • 150 ml vin alb, sec
  • 250 g ciuperci, taiate pe jumatate
  • 6 felii sunca de Praga
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat

 

Mod de preparare:

Incinge 1 lingură de ulei si rumeneşte carnea uniform. Păstrează deoparte şi apoi, în acelaşi vas, adaugă salamul şi ceapa şi sotează 5 min.

Adaugă din nou în vas carnea, roşiile, zeama şi coaja de lâmâie, usturoiul, boiaua, zahărul şi vinul şi fierbe la foc mic 30-45 minute.

Intr-un vas, încinge uleiul rămas şi rumeneşte ciupercile si adaugă-le în caserolâ în ultimele 10 minute.

Serveşte cu bucăţi tăiate de şuncă de Praga, presărate deasupra, şi cu pătrunjel tocat

Tocanita de pui, salam picant, sunca de Praga si ciuperci

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.