Tocanita de pui, salam picant, sunca de Praga si ciuperci
PrinteazaTocanita de pui, salam picant, sunca de praga si ciuperci din: ulei de masline, pulpe de pui, chorizo, ceapa rosie, usturoi, boia iute, rosii in suc, zahar, vin alb, ciuperci, sunca de praga si patrunjel.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 800 g pulpe de pui dezosate, taiate bucati
- 250 salam picant (chorizo), taiat cuburi
- 2 cepe rosii mari, taiate julien
- 6 catei de usturoi, tocati
- 1/2 lingurita boia iute
- 2×400 g rosii in suc, tocate
- coaja rasa si zema de la 1 lamaie
- 2 linguri zahar
- 150 ml vin alb, sec
- 250 g ciuperci, taiate pe jumatate
- 6 felii sunca de Praga
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare:
Incinge 1 lingură de ulei si rumeneşte carnea uniform. Păstrează deoparte şi apoi, în acelaşi vas, adaugă salamul şi ceapa şi sotează 5 min.
Adaugă din nou în vas carnea, roşiile, zeama şi coaja de lâmâie, usturoiul, boiaua, zahărul şi vinul şi fierbe la foc mic 30-45 minute.
Intr-un vas, încinge uleiul rămas şi rumeneşte ciupercile si adaugă-le în caserolâ în ultimele 10 minute.
Serveşte cu bucăţi tăiate de şuncă de Praga, presărate deasupra, şi cu pătrunjel tocat
Tocanita de pui, salam picant, sunca de Praga si ciuperci
Pofta buna!