Tocanita de pui
PrinteazaO reteta de tocanita de pui din: rosii uscate, mandarine, file de piept de pui, usturoi, ulei, suc de portocale, sare, piper, busuioc, branza de capra.
- 75 g rosii uscate conservate in ulei
- 4 mandarine
- 600 g file de piept de pui
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 150 ml suc de portocale
- sare
- piper
- 1 legatura busuioc
- 100 g branza de capra
Mod de preparare:
Se lasă să se scurgă roşiile şi se taie fâşii. Se spală cu apă fierbinte o mandarină şi se rade coaja. Toate mandarinele se curăţă şi se desprind feliile din pieliţele albe. Se taie carnea bucăţi. Se toacă usturoiul.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte carnea de jur împrejur. Se adaugă usturoiul tocat, roşii şi coaja de mandarină şi se prăjesc cca 2 minute.
Se adaugă suc de portocale şi se lasă să mai fiarbă totul la foc moale cca 5-7 min. Se sărează şi se piperează. Se presară fâşii de busuioc şi brânză zdrobită.
Tocanita de pui
Pofta buna!