Tocanita de rinichi in aluat

Printeaza

Tocanita de rinichi in aluat din: aluat de foietaj, rinichi de porc, lapte, ceapa, morcov, foi de dafin, bicarbonat de sodiu, nucsoara, piper, sare, boia, ulei.

Ingrediente:Tocanita_de_rinichi_in_aluat

  • 400 g aluat de foitaj
  • 6 rinichi de porc
  • 800 ml lapte
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri cu bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita rasa cu nucsoara macinata
  • piper
  • sare
  • boia
  • ulei

Mod de preparare:

Taie rinichii in doua, pe lungime. Cu ajutorul unui cutit ascutit, indeparteaza canalele interne, nervurile si urmele de grasime.

Freaca bine rinichii cu bicarbonat de sodiu, clateste-i cu apa rece, taie-i in cubulete, lasa-i acoperiti de lapte minimum doua ore pentru a indeparta mirosurile neplacute.

Separat, caleste ceapa impreuna cu morcovul. Adauga cubuletele de rinichi, foile de dafin, sare, piper si nucsoara.

Stinge cu apa cat sa acoperi rinichii. Fierbe la foc mic 40-45 de minute, pana cand se inmoaie si scade zeama.

Pune compozitia intr-un vas termorezistent tapetat cu o parte de aluat si acopera cu restul.

Lasa la cuptor 30-40 de minute.

Tocanita de rinichi in aluat

Tocanita_de_rinichi_in_aluat

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Tocanita cu rinichi

Tocanita cu rinichi

Tocanita cu rinichi din: carne, untura, rinichi, ciuperci, ceapa, smantana, faina, boia, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne de vită 200 g carne de porc 1 lin­gură untură 200 g rinichi de viţel 150 g ciu­perci 2 cepe roşii sare piper 1 linguriţă boia 200 ml smântână 3 linguri făină 200 ml supă de oase […]

 

 

Rinichi de vitel a la Normandia

Tocanita cu rinichi de vita

Tocanita cu rinichi de vita din: carne, untura, rinichi, ciuperci, ceapa, smantana, faina, boia, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne de vită 200 g carne de porc 1 lin­gură untură 200 g rinichi de viţel 150 g ciu­perci 2 cepe roşii sare piper 1 linguriţă boia 200 ml smântână 3 linguri făină 200 ml supă […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.