Tocanita de rosii cu ardei copti
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita de rosii cu ardei copti din: rosii, ceapa, ardei grasi, gogosare, usturoi, rozmarin, ulei si sare.
- 10 rosii mari
- 2 cepe
- 8 ardei grasi
- 2 gogosari
- 2 catei de usturoi
- rozmarin
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Spală ardeii şi lasă-i la copt pe o tablă încinsă. Când s-au înnegrit pe toate părţile, pune-i într-o cratiţă, adaugă sare grunjoasă şi acoperă cu un capac.
După 10-15 minute, curăţă coaja, scoate cotoarele şi seminţele, rupe-iîn fâşii şi pune-i într-un castron. Curăţă ceapa, tai-o peştişori, încinge uleiul şi căleşte-o până devine sticloasă. Curăţă gogoşarii, taie-i feliuţe şi căleşte-i cât să se înmoaie puţin.
Spală roşiile, taie-le cuburi mari şi pune-le peste celelalte legume. Căleşte totul puţin, adaugă usturoiul pisat, rozmarinul şi ardeii copţi şi lasă să scadă până capătă consistenţa unui sos gros.
Potriveşte de sare, pasează cu dosul furculiţei roşiile care au rămas întregi şi drege gustul cu puţin usturoi.
Umple borcanele cu tocăniţa fierbinte, pune capacele şi fierbe borcanele într-o cratiţă cu apă după ce le-ai învelit în ziare. După 30 de minute, stinge focul şi lasă-le să se răcească la temperatura camerei.
Tocanita de rosii cu ardei copti
Pofta buna!