Tocanita de sardine
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita de sardine din: sardine, praz, ceapa, telina, patrunjel, morcov, ardei gras, usturoi, masline, vin alb, patrunjel, faina, ulei, sare si piper.
- 500 g sardine proaspete
- 1-2 fire de praz
- 1 ceapa mica
- 1/2 radacina telina
- 1 radacina patrunjel
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 2 catei de usturoi
- 100 g masline feliate
- 50 ml vin alb
- patrunjel
- faina
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă sardinele şi trece-le printr-un amestec de făină, sare şi piper. Prăjeşte-le uniform în ulei încins, apoi pune-le la scurs pe un şerveţel de hârtie.
Curăţă legumele şi taie-le cum îţi place. Căleşte 1-2 minute ceapa împreună cu prazul, apoi adaugă celelalte legume. Pune un strop de apă, acoperă şi lasă pe foc mic până se înmoaie legumele.
Adaugă sardinele prăjite, vinul alb, măslinele, potriveşte gustul de sare şi piper şi lasă pe foc mic. La final, aromatizează cu pătrunjel verde tocat.
Tocanita de sardine
Pofta buna!