Tocanita de sardine

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita de sardine din: sardine, praz, ceapa, telina, patrunjel, morcov, ardei gras, usturoi, masline, vin alb, patrunjel, faina, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Tocanita de sardine

  • 500 g sardine proaspete
  • 1-2 fire de praz
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 radacina telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g masline feliate
  • 50 ml vin alb
  • patrunjel
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Curăţă sardinele şi trece-le printr-un amestec de făină, sare şi piper. Prăjeşte-le uniform în ulei încins, apoi pune-le la scurs pe un şerveţel de hârtie.

Curăţă legumele şi taie-le cum îţi place. Căleşte 1-2 minute ceapa împreună cu prazul, apoi adaugă celelalte legume. Pune un strop de apă, acoperă şi lasă pe foc mic până se înmoaie legu­mele.

Adaugă sardinele pră­jite, vinul alb, măslinele, potriveşte gustul de sare şi piper şi lasă pe foc mic. La final, aromatizează cu pă­trunjel verde tocat.

Tocanita de sardine

Tocanita de sardine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.