Iată o propunere de meniu pentru diabetici pentru 7 zile. Totuși, este esențial să consultați un medic sau un nutriționist pentru a obține un plan alimentar adaptat nevoilor individuale. Luni: Mic dejun: Ovăz cu fructe de pădure, semințe de chia și lapte degresat. Gustare: Un […]
Tocanita in sos de iaurt
PrinteazaTocanita in sos de iaurt din: pulpa de vita, iaurt, supa de legume, galbenus, ceapa rosii, lamaie, patrunjel, salata, sare si piper negru.
Ingrediente:
- 600 g pulpă de vită
- 250 g iaurt
- 1 l supă de legume
- 1 gălbenuş
- 2 cepe roşii
- 1 lămâie
- 1 legătură de pătrunjel
- salată
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Tăiaţi carnea cuburi potrivite şi fierbeţi-o în supă împreună cu ceapa timp de 1 oră şi 30 de minute, până când lichidul va scădea. în timpul fierberii potriviţi de sare şi de piper.
Intre timp, spălaţi şi tocaţi fin pătrunjelul. Preparaţi un sos-cremă amestecând delicat iaurtul cu sucul de lămâie şi cu gălbenuşul.
Turnaţi în cratiţă compoziţia, alături de carne, şi fierbeţi totul încă 2-3 minute. Presăraţi deasupra pătrunjel şi serviţi cu salată spălată şi uscată în prealabil.
Tocanita in sos de iaurt
Poftă bună!
Brânza de Burduf: Ghid Complet – Istorie, Beneficii și Rețete Autentice Românești
Brânza de burduf este un produs tradițional românesc, cu o istorie profundă în cultura culinară a țării, în special în regiunile montane precum Transilvania și Bucovina. Originea brânzei de burduf este strâns legată de practica pastorală din România. În vremurile străvechi, ciobanii români […]