Tocanita cu sos picant
PrinteazaO reteta de tocanita cu sos picant din: muschi de porc, rosii, ardei, carnati de casa, sare, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, piper si patrunjel.
- 800 g muschi de porc
- un kg rosii moi
- 4 ardei rosii
- 2 carnati de casa
- sare
- 2 ardei iuti
- 2-3 legaturi ceapa
- o legatura usturoi
- 5 linguri ulei de floarea soarelui
- piper negru si rosu macinat
- patrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă carnea de pieliţe, se taie cubuleţe şi se pune să se călească în uleiul încins. Se amestecă continuu să nu se lipească. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, ardeii şi usturoiul se taie mărunt. Se pun peste carnea înăbuşită împreună cu carnaţii tăiaţi bucăţi şi se lasă să se călească în continuare.
Se adaugă apă fierbinte din când în când, ca să nu se lipească bucăţile între ele. In acest timp, se spală roşiile şi se opăresc câteva minute, apoi se decojesc şi se taie în bucăţi mai mari. Se verifică dacă a fiert carnea, se condimentează cu sare şi piper, apoi se pun roşiile.
Se bagă cratiţa la cuptor aproximativ 20 de minute. După ce s-a făcut tocăniţa, se toacă pătrunjelul proaspăt şi se presară pe deasupra. Se serveşte cu mămăligă sau cu pâine coaptă pe vatră.
Tocanita cu sos picant
Pofta buna!