Tocanita cu sos picant

Printeaza

O reteta de tocanita cu sos picant din: muschi de porc, rosii, ardei, carnati de casa, sare, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, piper si patrunjel.

Ingrediente:Tocanita cu sos picant

  • 800 g muschi de porc
  • un kg rosii moi
  • 4 ardei rosii
  • 2 carnati de casa
  • sare
  • 2 ardei iuti
  • 2-3 legaturi ceapa
  • o legatura usturoi
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • piper negru si rosu macinat
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă carnea de pieliţe, se taie cubuleţe şi se pune să se că­lească în uleiul încins. Se amestecă continuu să nu se lipească. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, ardeii şi usturoiul se taie mărunt. Se pun peste carnea înăbuşită împreună cu carnaţii tăiaţi bucăţi şi se lasă să se călească în continuare.
Se adaugă apă fierbinte din când în când, ca să nu se lipească bucăţile între ele. In acest timp, se spală roşiile şi se opăresc câteva minute, apoi se decojesc şi se taie în bucăţi mai mari. Se verifică dacă a fiert carnea, se condimentează cu sare şi piper, apoi se pun roşiile.
Se bagă cratiţa la cuptor aproxi­mativ 20 de minute. După ce s-a făcut tocăniţa, se toacă pătrunjelul proaspăt şi se presară pe deasupra. Se serveşte cu mămăligă sau cu pâine coaptă pe vatră.

Tocanita cu sos picant

Tocanita cu sos picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.