Tocăniţă spaniolă de somon
PrinteazaTocăniţă spaniolă de somon din: ulei de masline, ardei grasi, ceapa, cartofi, usturoi, boia, fileuri de somon si patrunjel.
- 1 lingură ulei de măsline
- 3 ardei graşi, curăţaţi de seminţe şi feliaţi
- 1 ceapă mare, feliată subţire
- 400g de cartofi noi mici, cu coajă, tăiaţi în două (sau cartofi obişnuiţi, decojiţi)
- 2 linguriţe de boia
- 2 căţei de usturoi, feliaţi 2 linguriţe de cimbru uscat 400g pulpă de roşii Cirio
- 4 fileuri de somon
- 1 lingură de pătrunjel tocat, pentru servit (opţional)
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie, apoi se adaugă ardeii, ceapa şi cartofii. Se prăjesc 5-8 minute, amestecând frecvent, până devin aurii. Apoi se adaugă boiaua, usturoiul, cimbrul şi roşiile. Se dau în clocot, se amestecă, se pune capacul şi se lasă să fiarbă la foc mic 12 minute.
Se adaugă un pic de apă dacă sosul se îngroaşă prea tare. Se asezonează tocăniţa, apoi se pune deasupra somonul, cu pielea în jos. Se pune capacul la loc şi se lasă la fiert încă 10 minute sau până când peştele e făcut. Se presară cu pătrunjel, dacă îţi place, înainte de servire.
Tocăniţă spaniolă de somon
Pofta buna!
somonul e pestele meu preferat, o sa-l gatesc si asa cum propuneti voi 🙂
si mie imi place