Tocanita traditionala

Printeaza

Tocanita traditionala din: carne, ceapa, ulei, cartofi, sare, piper, marar, vin, bulion.

Ingrediente:

  • 500 g carne macră
  • 3-4 cepe mari
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • 3 cartofi
  • sare
  • piper boabe
  • mărar tocat
  • 1 ceaşcă plină cu vin alb
  • bulion de roşii

 

Mod de preparare Tocanita traditionala:

Spălaţi carnea, tăiaţi-o în şase felii, prăjiţi-le în ulei încins până se rumenesc uşor. Scoateţi pe o farfurie, lăsaţi la cald.

Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o peştişori, căliţi-o în uleiul rămas adăugând apă din când în când, ca să nu se ardă.

După 10 min adăugaţi carnea, acoperiţi cu apă sau cu supă, săraţi, adăugaţi piper boabe, lăsaţi să fiarbă pe foc mic 15 min, după care puneţi la fiert cartofii, tăiaţi felii mari.

Mai lăsaţi 15 min, adăugaţi vinul, coloraţi mâncarea cu bulion desfăcut în apă rece, decoraţi cu mult mărar tocat şi mai fierbeţi câteva min.

Serviţi cu mămăliguţă.

Alături serviţi must roşu.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.