Tocanita ungureasca
PrinteazaTocanita ungureasca
- 1 kg carne de purcel
- 150 ml ulei
- 2 cepe mari
- 10 roşii bine coapte
- 300 g măsline
- 1 lămâie mare tăiată în patru
- 2 linguri boia dulce de ardei
- 1 linguriţă boia iute de ardei
- 1 linguriţă piper
- vegeta după gust
- 2 linguri de bulion
- pătrunjel verde proaspăt
- 1 foaie de dafin
- piper boabe.
Preparare:
Carnea, spălată, se taie bucăţi mai mari, se zvântă şi se pune în tigaie să se rumenească. Când este gata, se scoate, iar în uleiul rămas se căleşte ceapa, tăiată julien, şi se lasă până se înmoaie şi capătă o culoare gălbuie.
Se adaugă amândouă felurile de boia, se amestecă bine, apoi se adaugă bulionul, roşiile tăiate mărunt, carnea, pătrunjelul, vegeta (eventual sare), piperul şi, dacă este nevoie, un pic de apă.
Se lasă să fiarbă la foc mic, circa 20 de minute, după care se adaugă măslinele şi lămâia. Se introduce oala în cuptor, la foc mediu, şi se lasă în jur de 30 minute, neacoperită.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocanita de burta ungureasca
Foarte buna aceasta reteta cu specific unguresc. Gulasul imi mai place foarte mult.