Tocanita de vinete cu rosii si ceapa
PrinteazaTocanita de vinete cu rosii si ceapa din: vinete, ceapa, rosii, ulei, usturoi, piper, sare.
- 5-6 vinete (depinde de marime)
- 300 g ceapa
- 500 g rosii
- 100 ml ulei
- 1 capatana de usturoi
- piper
- sare
Mod de preparare:
Tai vinetele în bucăţi, cu un cuţit inoxidabil şi le opăreşti în apă cu sare, apoi le scurgi şi le prăjeşti, pe rând, în ulei încins, după care, în acelaşi ulei, prăjeşti ceapa tăiată mărunt.
Când ceapa s-a rumenit, adaugi usturoiul tocat, vinetele, roşiile, curăţate de pieliţă, apă caldă, piper, sare şi laşi să dea totul într-un clocot, după care introduci cratiţa în cuptor şi o ţii până scade mâncarea şi se rumeneşte deasupra.
Tocanita de vinete cu rosii si ceapa
Pofta buna!