Tocanita de vita cu bere
PrinteazaO reteta de tocanita de vita cu bere din: carne de vita, ceapa, cartofi, cartofi, ardei capia, morcovi, ciuperci, rosii in suc, ulei, usturoi, amidon, bere neagra si patrunjel.
- 500 g carne de vita
- 1 ceapa
- 4 cartofi potriviti
- 1 ardei capia
- 2 morcovi
- 300 g ciuperci
- 1 cutie de rosii in suc propriu
- 10 linguri de ulei
- usturoi
- 2 linguri amidon
- 1 bere neagra
- patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Pentru început curăţăm şi tăiem legumele şi carnea. Călim carnea de vită şi o lăsăm de o parte. Călim ceapa, adăugam morcovul, ardeii capia, ciupercile, cartofii şi apoi punem carnea. Condimentăm cu sare, piper şi lăsăm pe foc încă 10 minute, amestecând constant.
Adăugăm berea neagră şi încă 100 ml apă. Dăm vasul la cuptor pentru aproximativ o oră, având grijă să verificăm să nu rămână fără lichid (dacă este nevoie mai adăugăm puţină apă). Scoatem vasul din cuptor şi adăugăm sucul de roşii, amidonul dizolvat în două linguri de apă şi usturoiul tăiat mărunt.
Lăsăm la cuptor încă 20 de minute şi tocăniţa este gata. Servim cu pătrunjel proaspăt tocat. Pentru cine preferă mâncărurile picante, se poate adăuga boia sau ardei iute.
Tocanita de vita cu bere
Pofta buna!