Tocanita de vita cu legume si rozmarin
PrinteazaTocanita de vita cu legume si rozmarin din: carne de vita, faina, concentrat de vita, ulei de floarea soarelui, morcovi, ceapa, telina, vin rosu, gem de coacaze, frunze de dafin si rozmarin.
- 1 kg carne de vita, fara os, taiata cuburi
- 4 linguri faina
- 400 ml concentrat de vita
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 2 morcovi, taiati rondele groase
- 1 ceapa, taiata rondele
- 1 telina mica, taita cuburi
- 400 ml vin rosu sec
- 1 lingura gem de coacaze (optional)
- 1 frunze de dafin
- 2 ramurele de rozmarin
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 3/170′ C. încinge 1/2 linguriţă de ulei într-o oală cu fund dublu.
Căleşte ceapa, morcovii şi ţelina 5 minute. Scoate-le din oală şi pune-le deoparte.
Dă cubuleţele de carne prin făină şi prâjeşte-le într-o tigaie în care ai încins în prealabil o jumătate de linguriţă de ulei.
Prăjeşte-le în tranşe, la foc iute.
Pune amestecul de legume peste cubuleţele de carne. Măreşte focul, toarnă vinul şi amestecă bine.
Adaugă gemul de coacăze şi concentratul de vită. Fierbe mâncarea până dă în clocot, asezonează cu sare şi piper, apoi acoperă cu capac şi dă la cuptor timp de aproximativ o oră, o oră şi jumătate, până când se frăgezeşte carnea.
Serveste cu patrunjel tocat.
Tocanita de vita cu legume si rozmarin
Pofta buna!