Tocanita de vita si legume in stil provensal
PrinteazaO reteta de tocanita de vita si legume in stil provensal din: carne de vita, bacon, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, telina, usturoi, frunze de dafin, coaja de portocale, rozmarin, cimbru, piure de rosii, bulion de vita, vin rosu, ansoa, ciuperci, malsine, patrunjel si piper negru.
- 600 g carne de vita, fiarta inabusit
- 125 g bucata de bacon afumat, slab
- 175 g morcovi, tocati
- 150 g ceapa, tocata
- 2 ardei grasi rosii, taiati cubulete
- 400 g rosii cubulete, din conserva
- 2 tije de telina, taiate felii
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 frunze de dafin
- 4 fasii de coaja de portocala
- 2 crengute de rozmarin proaspat
- 4 crengute de cimbru proaspat
- 2 linguri piure de rosii
- 300 ml bulion de vita
- 150 ml vin rosu
- 4 fileuri de ansoa din conserva, scurse, uscate si tocate
- 225 g ciuperci
- 75 g masline negre, fara samburi
- 4 linguri de patrunjel proaspat, tocat
- piper negru
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 150ºC. Se indeparteaza excesul de grasime si zgarciurile din carnea de vita si se taie in cuburi de 4 cm. Se scoate grasimea si din feliile de bacon si se taie in bucatele cam de 1 cm.
Se pune baconul si vita intr-o caserola mare, rezistenta la flacara, adaugandu-se morcovii, ceapa, ardeiul rosu, rosiile din conserva, telina, usturoiul, frunzele de dafin, coaja de portocala, rozmarinul, cimbrul, piureul de rosii, bulionul si vinul. Se dau intr-un clocot, se acopera cu capac si se muta in cuptor unde se lasa 2 ore.
Se adauga fileurile de ansoa, ciupercile, maslinele si patrunjelul, pastrand putin si pentru ornat, asezonandu-se cu piper negru dupa gust (sarea este data de ansoa). Se acopera si se mai lasa la cuptor o ora. Se potriveste gustul, se presara patrunjelul pastrat si se serveste.
Tocanita de vita si legume in stil provensal
Pofta buna!