Tocanita de vita cu paste, busuioc si usturoi din: vrăbioară de vită, morcov, ţelina, foi de dafin, usturoi, vin roşu sec, concentrat de vită, piure de roşii, paste, busuioc proaspăt, parmezan.
Ingrediente:
800 g vrăbioară de vită
2 buc morcov, tăiaţi bucăţi
1 codiţă de ţelina, tocată
1 foaie de dafin
4 căţei de usturoi, zdrobit
250 ml vin roşu sec
1 litru concentrat de vită
4 linguri piure de roşii
paste fierte şi busuioc proaspăt pentru servit
50 g parmezan răzuit
Mod de peparare:
Intr-un vas încăpător din fontă pune carnea, legumele, foaia de dafin, vinul, concentratul de vită, 200 ml apă şi piureul de roşii şi adaugă sare şi piper.
Lasă să fiarbă la foc mic, acoperit 6 ore. în altă variantă foloseşte un vas cu capacul tapetat pe dinăuntru cu hârtie de copt umezită şi stoarsă şi lasă la temperatura cea mai mică în cuptor sau pe flacără 4-6 ore.
Taie carnea fâşii pe tocător şi lasă sosul din vas să scadă la consistenţa dorită – dacă e cazul.
Intre timp, fierbe pastele şi apoi serveşte-le cu sosul şi presărate cu busuioc proaspăt şi parmezan răzuit.
Tocanita de vita cu salvie din: pulpă de vită, ulei, ceapă, morcov, rădăcină de ţelină, usturoisuc si coaja de portocala, oţet balsamic, scorţişoară, foi de dafin, rozmarin, cimbru, salvie. Ingrediente: 900 g pulpă de vită 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de ţelină 2 căţei de usturoi sucul şi coaja rasă de la 1 portocală 100 ml oţet balsamic 1 linguriţă […]
Tocanita de vita cu sos de bere din: pulpa de vita, ceapa, usturoi, ciuperci, bere, boia, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 1 ceapa 3-4 căţei de usturoi 200 g ciuperci 500 ml bere neagră sare piper 1 linguriţă boia 6-7 linguri ulei Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe, o condimentezi cu […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.