Tocanita de vita, porc, pui si naut
PrinteazaTocanita de vita, porc, pui si naut din: slănină, jambon crud, carne de vită sau de porc, os de viţel, picior de porc, pui, năut, ceapă umplută cu cuişoare, tulpină de ţelină, nap, cartofi, varză mare, chorizo, caltaboş negru, pâine (paste făinoase sau orez), sos de tomate cu usturoi şi piper-roşu, piper, sare.
- 120 g slănină
- 120 g jambon crud
- 500 g carne de vită sau de porc
- 1 os de viţel
- 1 picior de porc
- 1 pui mic
- 500 g năut
- 1 ceapă umplută cu cuişoare
- 1 tulpină de ţelină
- 1 nap
- 6 cartofi
- 1 varză mare
- 1 chorizo
- 1 caltaboş negru
- 350 g pâine, paste făinoase sau orez
- 1 ceaşcă de sos de tomate cu usturoi şi piper-roşu
- piper
- sare
Mod de preparare:
Seara, în ajun, se pune în apă năutul într-un volum mare de apă. Dimineaţa devreme (cu cel puţin 6 ore înainte de a începe gătitul), se pune piciorul de porc în apă sărată.
Intr-o cratiţă mare, conţinând trei litri de apă rece potrivit de sărată, se fierbe slănina şi jambonul tăiate în felii groase, carnea, osul de viţel şi piciorul de porc.
Când dă în clocot, se ia spuma şi se adăugă puiul tăiat în bucăţi, năutul, ceapa împreună cu cuişoarele, ţelina şi napul.
Se acpperă şi se lasă şă fiarbă la foc mic timp de aproape 2 ore. Se curăţă cartofii, care se vor adăuga cu 30 de minute înainte de sfârşitul fierberii.
După încheierea acesteia, se ia jumătate din supă şi se tbarpa în a doua cratiţă cu acelaşi volum de apă rece.
Acolo se va fierbe varza, în acelaşi timp cu chorizo, orezul, pastele şi crutoanele de pâine, care vă vor permite să pregătiţi ciorba pe care o veţi servi la început.
Cocido însuşi va fi servit însoţit de năut într-o farfurie, carnea fiartă şi tăiată în felii în altă farfurie, unde veţi aşeza chorizo şi caltaboşul.
Pofta buna!