Ceai Verde cu Ghimbir și Miere din: ceai verde, ghimbir, miere, apa, suc de lamaie. Ceaiul verde, cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, combinat cu ghimbirul revigorant și dulceața naturală a mierii, creează o băutură perfectă pentru orice moment al zilei. Acest trio puternic nu doar că stimulează sistemul imunitar, dar și încântă papilele gustative, oferind […]
Tocanita de vita cu salvie
PrinteazaTocanita de vita cu salvie din: pulpă de vită, ulei, ceapă, morcov, rădăcină de ţelină, usturoisuc si coaja de portocala, oţet balsamic, scorţişoară, foi de dafin, rozmarin, cimbru, salvie.
Ingrediente:
- 900 g pulpă de vită
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină de ţelină
- 2 căţei de usturoi
- sucul şi coaja rasă de la 1 portocală
- 100 ml oţet balsamic
- 1 linguriţă scorţişoară
- 2 foi de dafin
- 1 lingură rozmarin tocat
- 1 lingură cimbru tocat
- 1 lingură salvie tocată
Mod de preparare:
Tocanita de vita cu salvie: încinge cuptorul la 165 °C. Se încinge uleiul.
taie carnea cuburi, se sărâa- ză, se piperează şi se prăjesc de jur-împrejur.
scot bucăţile de carne din vasul de prăjit şi se adaugă în vas ceapă, morcovi, ţelină şi usturoi; se călesc. adaugă suc şi coajă de portocală, apoi oţet.cu scorţişoară şi dafin.
aşază carnea la ioc în vas şi se toarnă 1 pahar de apă; se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor. coace timp de cca 2 ore, până ce carnea se înmoaie.
presară verdeţurile, se amestecă şi se mai coace cca 15 minute fără capac. serveşte tocăniţa împreună cu o garnitură de paste.
Pofta buna!
Ceai Verde cu Ghimbir și Miere