Tocanita de vita cu sos de soia si nucsoara
PrinteazaTocanita de vita cu sos de soia si nucsoara din: muşchi de vită, ceapă Salota, usturoi, galangar, praf coriandru, praf nucşoară, zahăr brun, zeamă de lămâie, sos dulce de soia, apă, sare, morcov, ţelină Apio, ridiche, ceapă verde, tăiţei de orez.
Ingrediente:
- 1 kg de muşchi de vită tăiat în bucăţele de 50 g
- 100 g ceapă Salota tăiată cubuleţe mici/feliuţe subţiri
- 50 g usturoi pisat
- 30 g galangar pisat
- 15 g praf coriandru
- 5 g praf nucşoară
- 50 g zahăr brun
- 25 g zeamă de lămâie
- 5 linguri potrivite de sos dulce de soia
- 4 l apă
- sare şi zahăr după gust
- 60 g morcov
- 40 g ţelină Apio
- 1 ridiche
- 2-3 fire de ceapă verde
- tăiţei de orez
Mod de preparare:
Muşchiul de vită îl pui la fiert, adaugi sare şi piper şi laşi circa 11/2 oră, apoi încerci, iar când este gata, iei muşchiul de pe foc şi-l laşi la răcit.
In acelaşi timp, adaugi ceapa, pisezi toate condimentele (galangar, nucşoară, coriandru) şi le pui împreună cu celelalte ingrediente într-un castron.
Când carnea e rece, o tai în cubuleţe sau feliuţe subţiri şi o înmoi în castronul cu ingrediente, lăsând-o aproximativ 10 minute, după care tot amestecul îl pui într-o tigaie şi îl frigi în puţin ulei.
După aceea, adaugi şi restul de ingrediente: usturoi, zahăr brun, zeama de lămâie, sosul de soia), acoperi cu un capac şi laşi să se gătească la foc mic.
Poţi servi tocăniţa cu o garnitură de legume: Tai morcovul cubuleţe, ceapa verde o tai mărunt pe lungime, ridichiile le tai în sferturi, ţelina apio o tai în cubuleţe şi le sotezi în puţin ulei.
Aranjezi într-un inel, mai tai trei felii subţiri de morcov şi le sotezi puţin în tigaie.
Prăjeşti nişte tăiţei de orez şi vei aranja preparatul ca în imaginea alăturată.
Acesta este unul dintre preparatele realizate de mine, cu care am câştigat locul al lll-lea.
Tocanita de vita cu sos de soia si nucsoara
Pofta buna!