Tocăniţă de viţel ardelenească
PrinteazaO reteta de tocana de vitel ardeleneasca din: carne de vitel, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ciuperci, usturoi, suc de soia, sos de soia, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si boia.
- 800 g carne de vitel
- 4 cepe (2 rosii si 2 albe)
- 4 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ardei gras rosu
- ciuperci din conserva
- 2-3 catei de usturoi
- 100 ml suc de rosii
- sos de soia dulce acrisor
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- ghimbir
- patrunjel
- frunze de telina
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Carnea, tăiată bucăţi şi condimentată, o pui la marinat în următoarea compoziţie: o lingură ulei de măsline, 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi, puţin ghimbir răzuit, zeamă de lămâie, sos de soia şi sos dulce acrişor.
Amesteci şi pui vasul la frigider circa 1 oră.
Ceapa curăţată, o tai mărunt, morcovul şi pătrunjelul, îi tai rondele sau fideluţă. într-o cratiţă, pui puţin ulei şi adaugi legumele să se prăjească.
Când ceapa a devenit sticloasă, pui şi carnea în cratiţă şi mai prăjeşti puţin. Adaugi apoi boiaua de ardei şi adaugi apa.
Pui un capac şi laşi să fiarbă până când carnea e fiartă.
Spre final, adaugi ciupercile, puţin suc de roşii şi verdeaţă.
Serveşti tocăniţa cu garnitură4 de orez şi murături asortate.
Tocăniţă de viţel ardelenească
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocanita de vitel
- tocanita de vitel ardeleneasca
- tocana de vitel
- tocanita vitel
- tochitura de vitel
- tocana vitel
- tocanita de vitel taraneasca
- tocanita de vita ardeleneasca