Tocăniţă de viţel ardelenească

Printeaza

O reteta de tocana de vitel ardeleneasca din: carne de vitel, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ciuperci, usturoi, suc de soia, sos de soia, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si boia.

Ingrediente:Tocăniţă de viţel ardelenească

  • 800 g carne de vitel
  • 4 cepe (2 rosii si 2 albe)
  • 4 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras rosu
  • ciuperci din conserva
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • sos de soia dulce acrisor
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • ghimbir
  • patrunjel
  • frunze de telina
  • sare
  • piper
  • boia

 

Mod de preparare:

Carnea, tăiată bucăţi şi condi­mentată, o pui la marinat în ur­mătoarea compoziţie: o lingură ulei de măsline, 2-3 căţei de us­turoi zdrobiţi, puţin ghimbir ră­zuit, zeamă de lămâie, sos de soia şi sos dulce acrişor.

Amesteci şi pui vasul la frigider circa 1 oră.

Ceapa curăţată, o tai mărunt, morcovul şi pătrunjelul, îi tai ron­dele sau fideluţă. într-o cratiţă, pui puţin ulei şi adaugi legumele să se prăjeas­că.

Când ceapa a devenit sti­cloasă, pui şi carnea în cratiţă şi mai prăjeşti puţin. Adaugi apoi boiaua de ardei şi adaugi apa.

Pui un capac şi laşi să fiarbă până când carnea e fiartă.

Spre final, adaugi ciupercile, pu­ţin suc de roşii şi verdeaţă.

Serveşti tocăniţa cu garnitură4 de orez şi murături asortate.

Tocăniţă de viţel ardelenească

Tocăniţă de viţel ardelenească

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • tocanita de vitel
  • tocanita de vitel ardeleneasca
  • tocana de vitel
  • tocanita vitel
  • tochitura de vitel
  • tocana vitel
  • tocanita de vitel taraneasca
  • tocanita de vita ardeleneasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.