Tocatura de peste la cuptor
PrinteazaTocatura de peste la cuptor din: peste, ceapa, portocala, coriandru, sare, piper, ceapa, sofran, ulei, sare, piper.
- 1 kg peşte (crap de preferat)
- 1 ceapă mare
- 2 linguri coajă rasă de portocală
- 2 legături coriandru verde
- sare
- piper
Sosul:
- 500 g ceapă tăiată mărunt
- 1 vârf linguriţă şofran
- 1 pahar ulei de măsline
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi, intestine, oase şi i se taie capul şi coada. Se trece, tăiat cubuleţe, prin maşina de tocat, o dată cu coriandrul, coaja de portocală, piperul şi sarea. Se omogenizează foarte bine, adăugându-se şi foarte puţină apă de la frigider.
Se căleşte în ulei, bine încins înainte, ceapa. Se lasă până ce devine aurie şi se adaugă şofranul, piperul şi sarea. Se întinde pe fundul tăvii de cuptor, uniform şi se aşează deasupra tocătura de peşte.
Se toarnă ulei deasupra şi se lasă la cuptor aproximativ douăzeci de minute.
Pofta buna!