Tochitura cu carnati si vin alb sec
PrinteazaO reteta gustoasa de Tochitura cu carnati si vin alb sec din: pasta de rosii, carne, rinichi, inimi, carnati afumati, ficat, ceapa, vin alb sec, patrunjel, marar, sare si piper.
- 4 linguri de pastă de roşii
- 600 g carne
- 7 rinichi
- 4 inimi
- 4 cârnaţi afumaţi
- 750 g ficat (toate de porc)
- 4 cepe
- 300 ml vin alb sec
- 10 căţei de usturoi
- o legătură de pătrunjel şi mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Rinichii se taie pe lung în jumătăţi, se curăţă de pieliţe şi vinişoare, se spală şi se ţin în apă rece cu oţet timp de 30 de minute, apoi se taie în bucăţele potrivite. Inimile se taie, se curăţă de cheaguri, se spală, se fac fâşii, apoi se ţin în apă rece. Ficatul se curăţă de vinişoare, se spală şi se porţionează în bucăţi mai mari.
Ceapa se curăţă şi se toacă. Cârnaţii se taie bucăţele. Carnea se spală, apoi se taie bucăţele şi se pune la fiert împreună cu bucăţile de organe, într-un vas cu 4 litri de apă rece şi puţină sare. Se ia spuma din când în când. Când sunt aproape fierte şi zeama a scăzut la jumătate, se adaugă ceapa mărunţită şi cârnaţii.
Se ia spuma din când în când. încercaţi dacă sunt bine fierte şi adăugaţi usturoiul tocat, pasta de roşii, vin, piper şi dregeţi de sare. Mai fierbeţi timp de 20 de minute, opriţi focul şi adăugaţi verdeaţa tocată fin. Se serveşte fierbinte cu mămăliguţă.
Tochitura cu carnati si vin alb sec
Pofta buna!
Incoming search terms:
- Garnitura lichida pentru tuslama
chiar nu mai stiam ce sa mai gatesc, am gasit ceva bun aici