Tochitura cu carne de porc
PrinteazaTochitura cu carne de porc din: carne de porc, limba de porc, ficat de porc, rinichi de porc, otet, carnati afumati, vin, ceapa, pasta de bulion, rosii, condiment din legume uscate, piper, boia dulce, usturoi, cimbru, ardei iute, ulei, patrunjel, sare.
- 500 g carne de porc
- 1 limba porc
- 500 g ficat de porc
- 2 rinichi de porc
- 2-3 linguri otet
- 300 g carnati afumati
- 150 ml vin
- 3 cepe
- 2 linguri pasta de bulion
- 2-3 rosii
- 1 lingura condiment din legume uscate
- piper negru macinat
- 1 lingurita boia dulce
- 1 captana de usturoi
- cimbru
- 1/2 ardei iute rosu
- 150 ml ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Speli toate măruntaiele în apă rece. Fierbi limba 1/2 oră, până când se poate curăţa uşor de piele. în acest timp, tai rinichii pe lungime şi îi laşi în oţet diluat cu apă.
Tai apoi toate măruntaiele în cubuleţe nu prea mici, după care le rumeneşti pe rând, în tigaia cu 100 ml ulei încins.
Cureţi ceapa şi usturoiul. Tai ceapa julien şi zdrobeşti usturoiul. In uleiul rămas, căleşti ceapa împreună cu usturoiul.
După ce devine lucioasă, pui ceapa într-o cratiţă împreună cu toate măruntaiele, condimentul din legume, bulionul, cârnaţii tăiaţi în bucăţi, roşiile decojite şi mărunţite, ardeiul iute mărunţit, boia, cimbru şi piper după gust.
Torni vinul şi 2 căni cu apă fierbinte şi laşi totul să fiarbă, până când carnea şi organele sunt bine pătrunse, iar sosul a scăzut, devenind mai legat.
La sfârşit, sărezi tochitura după gust şi presari pătrunjelul tocat. Serveşti tochitura cu o salată de varză roşie.
Tochitura cu carne de porc
Pofta buna!
Tochitura fac in weekendul asta