Tochitura cu chiftelute de cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de Tochitura cu chiftelute de cartofi din: cartofi, lapte, faina, patrunjel, ou, sare, piper, nucsoara, ulei, carne de porc, ciuperci, ceala, cimbru, smantana si branza.

Ingrediente:Tochitura cu chiftelute de cartofi

chiftelute de cartofi:

  • 800 g cartofi
  • 3 linguri lapte
  • 100 g faina
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 30 linguri ulei

tochitura:

  • 400 g carne de porc
  • 250 g ciuperci Champignon
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 250 g smantana
  • 150 g branza

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se decojesc cartofii, se spală şi se rad pe răzătoarea mare. Se lasă să se odihnească puţin, apoi se storc şi se amestecă într-un cas­tron cu lapte, făină, pătrunjel şi ou; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se încing porţii succesive de ulei intr-o tigaie si se prajesc chiftelute din compozitia de cartofi; se pun apoi la cuptorul incins si se coc cam 20-25 de minute.

Carnea şi ciupercile se taie fâşii. Se toacă ceapa. Se încinge uleiul şi se prăjeşte carnea; se scoate. Se căleşte ceapa; se adaugă ciupercile şi se călesc împreună 5 min. Se sărează, se piperează şi se adaugă cimbru. Se adaugă smântână şi brânză de vaci şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min.

Se adaugă carnea şi se încăl­zeşte. Se mai potriveşte tochitura de sare şi piper şi se şervete cu chifteluţe de cartofi. Se presară eventual pătrunjel verde.

Tochitura cu chiftelute de cartofi

Tochitura cu chiftelute de cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.