Tochitura cu chiftelute de cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de Tochitura cu chiftelute de cartofi din: cartofi, lapte, faina, patrunjel, ou, sare, piper, nucsoara, ulei, carne de porc, ciuperci, ceala, cimbru, smantana si branza.
chiftelute de cartofi:
- 800 g cartofi
- 3 linguri lapte
- 100 g faina
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 ou
- sare
- piper
- nucsoara
- 30 linguri ulei
tochitura:
- 400 g carne de porc
- 250 g ciuperci Champignon
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 250 g smantana
- 150 g branza
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se decojesc cartofii, se spală şi se rad pe răzătoarea mare. Se lasă să se odihnească puţin, apoi se storc şi se amestecă într-un castron cu lapte, făină, pătrunjel şi ou; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se încing porţii succesive de ulei intr-o tigaie si se prajesc chiftelute din compozitia de cartofi; se pun apoi la cuptorul incins si se coc cam 20-25 de minute.
Carnea şi ciupercile se taie fâşii. Se toacă ceapa. Se încinge uleiul şi se prăjeşte carnea; se scoate. Se căleşte ceapa; se adaugă ciupercile şi se călesc împreună 5 min. Se sărează, se piperează şi se adaugă cimbru. Se adaugă smântână şi brânză de vaci şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min.
Se adaugă carnea şi se încălzeşte. Se mai potriveşte tochitura de sare şi piper şi se şervete cu chifteluţe de cartofi. Se presară eventual pătrunjel verde.
Tochitura cu chiftelute de cartofi
Pofta buna!