Tochitura cu carne de porc si cimbru
PrinteazaTochitura cu carne de porc si cimbru din: carne de porc, carnati, ceapa, usturoi, bulion, piper, cimbru, boia, ulei.
- 600-700 g carne de porc
- 4-5 cârnaţi afumaţi
- 2 cepe
- 4 căţei de usturoi
- 3-4 linguri de bulion
- 3-4 roşii în bulion
- foi de dafin
- piper
- cimbru
- boia
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Tai carnea cubuleţe potrivite şi le căleşti în puţin ulei de măsline. După câteva minute, adaugi şi carnaţii tăiaţi rondele şi îi căleşti împreună cu carnea.
Când carnea şi cârnaţii s-au rumenit puţin, scoţi totul pe o farfurie. în uleiul rămas, pui cepele tocate mărunt, la călit (dacă mai trebuie adaugi puţin ulei). După aceea pui carnea şi cârnaţii, acoperi cu apă şi laşi la fiert.
Adaugi cimbru, piper, boia. Când ceapa este fiartă, adaugi 3-4 linguri de bulion, roşiile din bulion tăiate cubuleţe şi foaia de dafin. Laşi să mai fiarbă circa 10 minute, apoi adaugi usturoiul pisat şi mai fierbi 2-3 minute.
Serveşti preparatul cu brânza rasă, un ou moale şi mămăliguţă.
Pofta buna!