Tochitura cu ciuperci si carne de porc

Printeaza

Tochitura cu ciuperci si carne de porc din: pulpa de porc, costita afumata, ciuperci, ardei grasi, ceapa, suc de rosii, condiment din legume uscate, usturoi, ulei, piper.

Ingrediente:Tochitura_cu_ciuperci_si_carne_de_porc

  • 1 kg pulpa de porc
  • 200 g costita afumata
  • 300 g ciuperci
  • 2 ardei grasi
  • 3 cepe
  • 300 ml suc de rosii
  • condiment din legume uscate
  • 1 capatana de usturoi
  • 100 ml ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli pulpa de porc şi o tai în cubuleţe pe care le prăjeşti într-o tigaie cu ulei. După ce bucăţile se rumenesc, adaugi şi costiţa afumată, pe care ai tăiat-o în fâşii.

Continui să le căleşti împreună la foc mic, timp în care pregăteşti legumele şi ciupercile.

Cureţi şi speli ciupercile, ceapa şi ardeiul gras. Tai ceapa mărunt, ardeii şi ciupercile în felioare şi le adaugi peste carne şi costiţă.

Dacă sosul scade, torni câte puţină apă.

După ce legumele s-au călit, torni sucul de roşii, laşi să mai scadă 10 minute la foc mediu, iar spre sfârşitul preparării adaugi usturoiul tocat, piper şi condiment din legume, după gust.

Serveşti tochitura alături de o mămăliguţă aburindă presărată cu telemea rasă şi, eventual, cu un ochi românesc deasupra, preparat în apă clocotită, în care ai adăugat condiment din legume, după gust.

Tochitura cu ciuperci si carne de porc

Tochitura_cu_ciuperci_si_carne_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.