Tochitura cu slanina si ardei iute
PrinteazaTochitura cu slanina si ardei iute din: pulpa de porc, ficat, carnati afumat, rinichi, slanina, oua, usturoi, ardei iute, branza, ulei, sare, piper.
- 1 kg pulpa de porc
- 1/2 kg ficat
- 1 carnat afumat
- 1 rinichi
- 1 fasie slanina
- 6-10 oua
- 1 capatana de usturoi
- 1 ardei iute
- 4-5 linguri branza framantata sau de burduf
- 1 cescuta ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli şi ştergi carnea, apoi o tai cubuleţe. Rinichiul îl tai în două şi-l pui în apă cu oţet 15 minute. Ficatul îl porţionezi în bucăţi medii. Feliezi cârnatul afumat.
Fâşia de slănină o faci bucăţi mici şi o pui într-o cratiţă, ca să se topească, la foc mic. Ulterior, pui carnea şi ficatul, ca să se prăjească. Adaugi rinichiul tăiat feliuţe şi cârnatul, şi acoperi tigaia; laşi la foc mic.
Cureţi usturoiul şi ardeiul iute, le tai mărunt şi le adaugi peste carne şi organe, după ce acestea s-au rumenit. Sărezi şi piperezi, laşi să se combine aromele şi opreşti focul. Presari, când serveşti, brânză de burduf sau brânză frământată.
Incingi ulei într-o tigaie şi prăjeşti câte 1 ou pentru fiecare porţie. Serveşti tochitură cu mămăligă, iar deasupra ei pui oul ochi.
Tochitura cu slanina si ardei iute
Pofta buna!