Varză la Cuptor cu Smântână și Brânză – Această rețetă combină prospețimea verzei cu cremozitatea smântânii și savoarea brânzei, rezultând un fel de mâncare bogat în arome și texturi. Este un preparat ușor de realizat, dar suficient de sofisticat pentru a fi servit la ocazii speciale. Varza la cuptor cu smântână și brânză nu […]
Tochitura delicioasa
PrinteazaTochitura delicioasa din: ceafa de porc, splina, fleica, ficat, sorici, rinichi, usturoi, untura, vin.
Ingrediente:
- 350 g ceafă
- 350 g splină
- 350 g fleică
- 250 g ficat
- 150 g şorici
- 150 g rinichi
- 3 căpăţâni de usturoi
- 3 linguri untură
- 1 pahar cu vin alb
Mod de preparare:
Speli carnea şi măruntaiele şi le tai în bucăţi. Le piperezi şi le dai prin boia dulce.
Intr-o tigaie pui carnea la gătit în untura încinsă. Cureţi usturoiul şi-l faci pastă.
Când carnea este rumenită bine, adaugi puţină sare, mujdeiul şi vinul alb.
Mai laşi să dea câteva clocote şi serveşti apoi tochitură cu mămăliguţă caldă.
Pofta buna!
Ceai de coada-soricelului și lemn dulce
Ceai de coada-soricelului și lemn dulce – este o băutură , cunoscută pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății. Coada-soricelului, o plantă medicinală utilizată din timpuri străvechi, este recunoscută pentru efectele sale antiinflamatorii, digestive și calmante. Lemnul dulce adaugă o notă dulceagă și contribuie la echilibrarea gustului, în timp ce oferă beneficii suplimentare pentru sănătatea respiratorie […]