Tochitura din maruntaie de pui
PrinteazaTochitura din maruntaie de pui din: maruntaie de pui, legume deshidratate, amestec de condimente uscate, usturoi, pasta de tomate, piper, vin rosu si ulei.
Ingrediente:
- 1 kg maruntaie de pui (inimi, pipote si ficatei)
- 1 lingura de legume deshidratate
- amestec condimente uscate (usturoi, maghiran, cimbrisor, piper, oregano, ceapa, cimbrisor, anason)
- 9-10 catei de usturoi
- 1 lingura pasta de tomate
- piper
- 100 ml vin rosu
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Speli măruntaiele de pul şi le acoperi cu apă, apoi le pui la fiert cu un praf de sare. în momentul în care dă în primul clocot, spumezi şl adaugi condimentul de legume deshidratate. Laşi să fiarbă la foc domol, până scade apa la jumătate. Scoţi din supă măruntaiele le scurgi şi apoi le pui la prăjit în ulei.
Când încep sa se rumenească, adaugi vinul roşu, mai laşi puţin pe foc, amestecând continuu până scade tot lichidul şl adaugi pasta de tomate, usturoiul zdrobit şi restul de supă rămas de la fiert. Mai laşi să clocotească puţin, apoi adaugi şi amestecul de condimente aromate, sare şl piper, dacă mai e nevoie.
Alături de tochitură, poţi servi un piure de cartofi frecat cu puţin ulei de măsline şl câteva ciupercuţe sotate în ulei de măsline (eu am sotat picioruşe de ciupercuţe şi am avut măruntaie de la mai multe păsări de curte).
Pofta buna!