Tochitura dobrogeana cu piept de pui
PrinteazaTochitura dobrogeana cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, ardei gras, bulion, vin rosu, ulei, usturoi, sare, piper, cimbru, ou, telemea de oaie, mamaliga.
- 1 piept de pui
- 1 ceapa mare
- 1 ardei rgas
- 2 linguri bulion
- 1 pahar vin rosu
- 2 linguri ulei
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- cate un ou de persoana
- telemea de oaie rasa
- mamaliga
Mod de preparare:
Tai carnea cubuleţe iar ceapa şi ardeii cât mai mărunt. Incingi uleiul, adaugi ceapa şi ardeiul şi, după ce s-au înmuiat, pui carnea. După ce şi-a schimbat culoarea, r adaugi circa 400 ml apă şi laşi să fiarbă până ce a scăzut binişor şi carnea e fiartă.
Adaugi vinul şi bulionul desfăcut în apă şi mai laşi să dea două clocote. Prăjeşti şi oul, faci mămăliga şi aduci la masă tochitură presărată cu brânză rasă.
Tochitura dobrogeana cu piept de pui
Pofta buna!
Buna tochitura 🙂