Tochitură dobrogeană de miel

Printeaza

O reteta de tochitura dobrogeana de miel din: carne de miel, pastrama de oaie, oua, condimente, cas, mamaliga, ceapa, pasta de tomate, sare si piper.

Ingrediente:Tochitură dobrogeană de miel

  • 300 g carne de miel 250 g carnaciori de oaie
  • 250 g pastrama de oaie
  • 4 oua
  • 1 lingurita condimente
  • 200 g cas
  • 600 g mamaliga
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de miel şi pastrama în bucăţele, iar cârnăciorii tăiaţi-i în segmente de 2-3cm. Prăjiţi în­tr-o tigaie mare carnea de miel, pastrama şi cârnăciorii până când acestea sunt bine pătrunse şi fru­mos rumenite. Adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.

După 2-3 minute puneţi pasta de tomate. Căliţi totul la foc mic încă 3-4 minute, amestecând din când în când, apoi puneţi în tigaie 1 cană cu apă fiartă. Puneţi condimentele, adăugaţi sare şi piper, amestecaţi bine, acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 10 minute.

Intre timp, prăjiţi cele 4 ouă ochiuri şi daţi ca­şul pe răzătoarea mare. Serviţi to­chitură caldă cu mămăligă, un ou ochi la o porţie şi cu caş presărat deasupra.

Tochitură dobrogeană de miel

Tochitură dobrogeană de miel

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tochitura de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.