Tochitură dobrogeană de miel
PrinteazaO reteta de tochitura dobrogeana de miel din: carne de miel, pastrama de oaie, oua, condimente, cas, mamaliga, ceapa, pasta de tomate, sare si piper.
- 300 g carne de miel 250 g carnaciori de oaie
- 250 g pastrama de oaie
- 4 oua
- 1 lingurita condimente
- 200 g cas
- 600 g mamaliga
- 1 ceapa
- 2 linguri pasta de tomate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de miel şi pastrama în bucăţele, iar cârnăciorii tăiaţi-i în segmente de 2-3cm. Prăjiţi într-o tigaie mare carnea de miel, pastrama şi cârnăciorii până când acestea sunt bine pătrunse şi frumos rumenite. Adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.
După 2-3 minute puneţi pasta de tomate. Căliţi totul la foc mic încă 3-4 minute, amestecând din când în când, apoi puneţi în tigaie 1 cană cu apă fiartă. Puneţi condimentele, adăugaţi sare şi piper, amestecaţi bine, acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 10 minute.
Intre timp, prăjiţi cele 4 ouă ochiuri şi daţi caşul pe răzătoarea mare. Serviţi tochitură caldă cu mămăligă, un ou ochi la o porţie şi cu caş presărat deasupra.
Tochitură dobrogeană de miel
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tochitura de miel