Tochitura dragosloveana
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de tochitura dragoslovena din: carne de porc, carnaciori, ceapa, ardei rosu, untdelemn, pasta de tomate, sare, boabe de piper, verdeata, oua si malai.
- 200 g carne de porc (pulpă sau ceafă)
- doi-trei cârnăciori
- o ceapă
- doi ardei roşu
- untdelemn
- pastă de tomate
- sare
- boabe de piper
- verdeaţă
- un ou
- mălai
- apă şi sare (pentru mămăligă)
Mod de preparare:
Carnea se taie cubuleţe. Se toacă mărunt o ceapă potrivită. Se taie cubuleţe doi ardei roşii. Se trag ceapa şi ardeii în untdelemn, se adaugă cărniţa şi doi-trei cârnăciori de casă tăiaţi felii. Se lasă puţin să se rumenească împreună, apoi se toarnă apă cât să acopere carnea. Se adaugă pastă de roşii sau bulion de casă. Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să fiarbă până scade zeama şi se face ca un sos.
Separat se face o mămăliguţă şi se prăjeşte un ou ochi. Când se aşază pe farfurie se decorează după dorinţă cu ardei roşu, boabe de piper, frunze de pătrunjel verde sau mărar.
E important să foloseşti numai carne de porc proaspătă, macră, şi cârnăciori de casă, care îi dau un gust deosebit.
Poftă bună!