Tochitură măcelărească

Printeaza

Tochitură măcelărească

Ingrediente:Tochitură măcelărească

  • 1,5 kg carne din tot porc: muşchiuleţ, ceafă, file, ficat, limbă, rinichi, fudulii, splină, costiţă mai cu carne, piept
  • 150 ml vin alb dulce
  • 1 căpăţână mare usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 vârf cuţit boia iute
  • sare
  • piper
  • 1 legătură cimbru
  • 500 ml zeamă de carne
  • 200 g telemea
  • 200 g smântână
  • 300 ml bulion roşii (sau trei linguri pastă roşii) .
  • ouă

 

Mod de preparare:

Se curăţă rinichii de grăsime (şi-n interior) şi se lasă un pic în apă cu otet, să-si lase mirosul. Se trece limba prin apa clocotită de câteva ori, până când se poate curăţa uşor de pieliţă se taie toată carnea în cubuleţe de 2-3 cm latura.

Se pune uleiul într-o cratiţă mare şi groasă la foc mic se aşterne în uleiul încins mai întâi costiţa şi pieptul, să-şi lase niţel grăsimea când bucăţile cu grăsime s-au rumenit şi s-au micşorat puţin, se adaugă muşchiuleţul, ceafa, fileul, limba.

După aproximativ zece minute se dă sare şi piper şi se adaugă restul de bucăţele de carne ficat, rinichi, fudulii, splina. După alte zece minute nu uitaţi, foc mic se adaugă vinul, boiaua, rachiul, usturoiul, zeama de carne şi bulionul sau pasta de roşii.

Se lasă să fiarbă totul douăzeci de minute, să se cunoască bine .

Atenţie să nu se prindă, mai ales când sosul s-a îngroşat .La sfârşit se pune smântână, amestecând, preţ de două-trei ultime clo­cote .

Se oferă fierbinte, cu un ou prăjit şi brânză la fiecare porţie, neapărat cu mămăligă caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.