Tochitura cu mamaliguta si busuioc

Printeaza

Tochitura cu mamaliguta si busuioc din: ficat, carne de porc, piept de pui, cârnăciori afumaţi, ceapa, ardei gras, rosii in bulion, usturoi, sare, piper, busuioc, foi de dafin.

Ingrediente:

  • 400 g ficat
  • 400 g carne de porc
  • 1 piept de pui
  • 3 cârnăciori afumaţi
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 cutie cu roşii în bulion
  • 1 căpăţână de usturoi
  • sare, piper
  • busuioc
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Ficatul, carnea de porc şi puiul le tai cuburi, iar cârnăciorii rondele. Ceapa şi ardeiul gras le tai cubuleţe şi le pui la călit în puţin ulei.

Adaugi apoi carnea de porc şi o laşi puţin la rumenit.

Urmea­ză ficatul şi la sfârşit puiul. Torni pe parcurs câte puţină apă caldă, ca să se înăbuşească în voie.

Prăjeşti cârnăciorii separat, într-un ceaun cu ulei încins, apoi îi scoţi şi îi laşi la scurs.

Adaugi roşii în bulion, tăiate cubuleţe şi acoperi cu un capac, să fiarbă mocnit.

Spre final, pui cârnăciorii, usturoiul pisat, foile de dafin şi condimentezi după gust.

Mai laşi 10 minute. Poţi presăra mărar proaspăt tocat şi serveşti tochitură cu mămăliguţă.

 

Tochitura cu mamaliguta si busuioc

Tochitura_cu_mamaliguta_si_busuioc

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.