Tochitura cu mamaliguta si busuioc
PrinteazaTochitura cu mamaliguta si busuioc din: ficat, carne de porc, piept de pui, cârnăciori afumaţi, ceapa, ardei gras, rosii in bulion, usturoi, sare, piper, busuioc, foi de dafin.
Ingrediente:
- 400 g ficat
- 400 g carne de porc
- 1 piept de pui
- 3 cârnăciori afumaţi
- 2-3 cepe
- 1 ardei gras
- 1 cutie cu roşii în bulion
- 1 căpăţână de usturoi
- sare, piper
- busuioc
- foi de dafin
Mod de preparare:
Ficatul, carnea de porc şi puiul le tai cuburi, iar cârnăciorii rondele. Ceapa şi ardeiul gras le tai cubuleţe şi le pui la călit în puţin ulei.
Adaugi apoi carnea de porc şi o laşi puţin la rumenit.
Urmează ficatul şi la sfârşit puiul. Torni pe parcurs câte puţină apă caldă, ca să se înăbuşească în voie.
Prăjeşti cârnăciorii separat, într-un ceaun cu ulei încins, apoi îi scoţi şi îi laşi la scurs.
Adaugi roşii în bulion, tăiate cubuleţe şi acoperi cu un capac, să fiarbă mocnit.
Spre final, pui cârnăciorii, usturoiul pisat, foile de dafin şi condimentezi după gust.
Mai laşi 10 minute. Poţi presăra mărar proaspăt tocat şi serveşti tochitură cu mămăliguţă.
Tochitura cu mamaliguta si busuioc
Pofta buna!