Tochitura mocaneasca

Printeaza

Tochitura mocaneasca din: carne grasa de porc, ficat de porc, carnati afumati, ficat de porc, carnati afumati, branza de burduf, oua, usturoi, untura, sare, mamaliga, vin.

 

Ingrediente:Tochitura mocaneasca

  • 500 g carne grasă de porc de la ceafa sau de pe coaste
  • 250 g ficat de porc
  • 2-3 cârnaţi afumaţi
  • 200 g brânză de burduf
  • 6-8 ouă
  • 4-6 căţei de usturoi
  • 1 lingură cu untură
  • sare
  • mămăligă
  • vin

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi-o în prosop curat, tăiaţi-o cuburi sau felii groase de 1-2 cm şi puneţi-o să se prăjească în untură caldă sau cu slănină tăiată mărunt.

Amestecaţi des cu lingura de lemn pentru ca să se pătrundă uniform.

Când carnea s-a înmuiat puţin şi sosul a scăzut adăugaţi ficatul tăiat cuburi sau felii, lăsaţi să se prăjească împreună 6-8 min.

Adăugaţi 1 pahar cu vin alb. Tăiaţi în felii de 2-3 cm câmaţii, puneţi-i peste carne şi lăsaţi totul să se prăjească împreună.

Tot acum puneţi usturoiul tocat mărunt şi sarea necesară, acoperiţi vasul şi lăsaţi să se pătrundă împreună 1/4 oră apoi stingeţi focul şi turnaţi în cratiţă brânza desfăcută bucăţi.

Lăsaţi vasul acoperit până în momentul servirii.

Faceţi ochiurile în apă sau în ulei. Faceţi mămăliga din 2 1 de zer sau de lapte dulce, 600 g mălai, 1 lingură cu sare.

Puneţi mălaiul în ploaie în lichidul cald, fierbeţi la foc mic 20 min.

Serviţi tochitura fierbinte: mămăligă, tochitură şi ouă ochiuri fierte în apă cu vin roşu.

 

 

Tochitura mocaneasca

 

Tochitura cu carne de oaie

Tochitura cu carne de oaie

Tochitura cu carne de oaie din: carne de viţel, carne de oaie, carnati de porc, boabe de piper,  foaie de dafin, piper, sare, praf de cimbru, busuioc, vin. Ingrediente: carne de viţel carne de oaie cârnaţi de porc boabe de piper 1 foaie de dafin piper măcinat sare 1 linguriţă praf de cimbru 1 linguriţă praf de […]

 

 

Tochitura cu carne si carnat

Tochitura cu carne si carnat

Tochitura cu carne si carnat din: ulei, carne, carnat, ceapa, ardei, boia, bulion, smantana, sare, piper, branza. Ingrediente: 150 ml ulei sau untură porc 2 kg carne de porc 500 g piept de pui 500 g cârnat crud 3-4 cepe albe 1 ardei roşu 1 lingură boia 200 g bulion sau pastă de roşii sare […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.