Tochitura moldoveneasca cu vin
PrinteazaTochitura moldoveneasca cu vin din: pulpa de porc, carnati afumati, kaizer, slanina, untura, vin, usturoi, bulion, sare, piper, boia, apa, mamaliga, branza, ou.
- 1 kg pulpă de porc
- 500 g cârnaţi afumaţi
- 400 g kaizer sau slănină afumată
- 5 linguri untură
- 2 pahare vin alb sec
- 10 căţei usturoi
- 2 linguri bulion
- sare
- piper
- 1 praf boia iute
- 200 ml apă
- mămăligă
- brânză rasă
- 1 ou pentru fiecare persoană
Mod de preparare:
Pui untura în ceaun, iar când s-a încins adaugi slănina tăiată mărunt, kaizerul, apoi amesteci şi pui carnea tăiată cubuleţe.
Amesteci bine, până se topeşte slănina, iar carnea începe să se albească.
Adaugi apa, sare, piper (boia iute, cine doreşte) şi jumătate din usturoiul tocat mărunt. Fierbi până se evaporă lichidul şi începe din nou să sfârâie. Adaugi apoi cârnaţii tăiaţi bucăţi.
Verifici carnea, iar dacă nu este fiartă, mai pui un pahar cu apă şi laşi să scadă.
Mai laşi puţin şi stingi cu vinul alb sec. Adaugi şi restul usturoiului, iar cine vrea culoare, poate pune 2 linguri de bulion diluat în apă. Amesteci bine şi laşi să scadă acoperit parţial, cu un capac.
Faci mămăliguţa (mai tare). Intinzi toate farfuriile, pui mămăliguţa (cu un castronel uns cu ulei şi răstorni), apoi ou ochi pus deasupra, în jurul mămăliguţei pui carnea şi cârnaţii, iar în jurul oului, brânza rasă. Ornezi cu frunze de pătrunjel şi serveşti tochitura cu murături şi vin roşu.
Pofta buna!