Tochitura moldoveneasca de vita cu carnati
PrinteazaTochitura moldoveneasca de vita cu carnati din: carne de vita, carnat, ceapa, patrunjel, pesmet, lapte, ou, usturoi, ulei, castraveti murati, sare, piper, maghiran.
- 500 g carne de vită
- 1 fir cârnat ţărănesc
- 1 ceapă mare
- 1 legătură pătrunjel verde
- 6 linguri pesmet
- 50 ml lapte
- 1 ou
- 1 căţel de usturoi
- ulei
- castraveţi muraţi
- sare
- piper
- măghiran
Mod de preparare:
Se dă prin maşină carnea; se taie mărunt ceapa şi pătrunjelului, care se călesc apoi în 4 linguri de ulei. Intre timp, se armestecă pesmetul cu laptele, oul şi usturoiul tăiat mărunt. Se adaugă la carnea tocată, împreună cu verdeaţa călită şi se condimentează după gust cu sare, piper şi măghiran.
Se unge cu grăsime o tavă de mărime medie, în care se întinde o treime din compoziţia preparată. Pe lungimea tăvii se aşază firul de cârnat, iar alături se pune un rând de castraveţi muraţi, tăiaţi pe lungime. Se acoperă cu restul de tochnitură, se unge deasupra cu albuş bătut, apoi se dă tava la cuuptor pentru 40 de minute.
După ce este gata, se lasă deoparte 10-15 minute şi abia după aceea se taie felii. Tochitură ses serveşte cu salata de roşii.
Pofta buna!