Tochitură moldovenească cu mamaliga
PrinteazaTochitura moldoveneasca cu mamaliga din: pulpa de porc, ficat, rinichi, slanina, oua, usturoi, ardie iute, branza, ulei, sare, piper, lapte sau zer, malai si sare.
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de porc
- 1/2 kg ficat
- 1 rinichi
- 1 fâşie de slănină
- 6-10 ouă
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 ardei iute
- 4-5 linguri brânză frământată sau de burduf
- 1 ceşcuţă ulei
- sare
- piper
pentru mamaliga:
- 1-1/2 l apă
- lapte sau zer
- 500 g mălai
- sare
Mod de preparare:
Şterge carnea cu un prosop înmuiat în ţuică (dacă nu este porcul tău şi cumperi carnea, spal-o, usuc-o şi tai-o cubuleţe potrivit de mari).
Las-o deoparte.Taie rinichiul în două, pune-l în apă cu oţet 15 minute. Taie ficatul bucăţi potrivit de mari.
Taie fâşia de slănină bucăţi mici şi pune-o în cratiţă sau într-un vas de tuci ca să se topească, la foc mic.Când slănina s-a topit, pune carnea şi ficatul la prăjit.
Adaugă rinichiul tăiat feliuţe, acoperă tigaia sau tuciul cu un capac şi lasă la foc mic 10 minute.
Curăţă usturoiul şi ardeiul iute, taie-le mărunt şi pune-le peste carne şi organe când acestea s-au rumenit. Sărează şi piperează, lasă 1-2 minute şi opreşte focul.
Condimentează cu brânză de burduf (sau brânză frământată) doar când serveşti în farfurii.
Incinge ulei într-o tigaie şi prăjeşte câte 1 ou pentru fiecare porţie.
Pregăteşte o mămăligă din apă, lapte sau zer cald, sare şi mălai pus în ploaie.
Tochitură moldovenească cu mamaliga
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tochitura moldoveneasca cu sos
- tochitura moldoveneasca cu mamaliguta
- tochitura moldoveneasca cu ficat
Buna rau tochitura asta