Tochitură moldovenească cu mamaliga

Printeaza

Tochitura moldoveneasca cu mamaliga din: pulpa de porc, ficat, rinichi, slanina, oua, usturoi, ardie iute, branza, ulei, sare, piper, lapte sau zer, malai si sare.

Ingrediente:

  • 1 kg pulpă de porc
  • 1/2 kg ficat
  • 1 rinichi
  • 1 fâşie de slănină
  • 6-10 ouă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 4-5 linguri brânză frământată sau de burduf
  • 1 ceşcuţă ulei
  • sare
  • piper

pentru mamaliga:

  • 1-1/2 l apă
  • lapte sau zer
  • 500 g mălai
  • sare

 

Mod de preparare:

Şterge carnea cu un prosop înmuiat în ţuică (dacă nu este porcul tău şi cumperi carnea, spal-o, usuc-o şi tai-o cubuleţe potrivit de mari).

Las-o deoparte.Taie rinichiul în două, pune-l în apă cu oţet 15 minu­te. Taie ficatul bucăţi potrivit de mari.

Taie fâşia de slănină bucăţi mici şi pune-o în cratiţă sau într-un vas de tuci ca să se topească, la foc mic.Când slănina s-a topit, pune carnea şi ficatul la prăjit.

Adaugă rinichiul tăiat feliuţe, acoperă tigaia sau tuciul cu un capac şi lasă la foc mic 10 minute.

Curăţă usturoiul şi ardeiul iute, taie-le mărunt şi pune-le peste carne şi organe când acestea s-au rumenit. Sărează şi piperează, lasă 1-2 minute şi opreşte focul.

Condimentează cu brânză de burduf (sau brânză frământată) doar când serveşti în farfurii.

Incinge ulei într-o tigaie şi prăjeşte câte 1 ou pentru fiecare porţie.

Pregăteşte o mămăligă din apă, lapte sau zer cald, sare şi mălai pus în ploaie.

 

Tochitură moldovenească cu mamaliga

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • tochitura moldoveneasca cu sos
  • tochitura moldoveneasca cu mamaliguta
  • tochitura moldoveneasca cu ficat

1 comentariu

  1. Buna rau tochitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.