Tochitura moldoveneasca (varianta)
PrinteazaTochitura moldoveneasca din: carne de porc, slanina, muschi, ficat, rinichi, ceafa de porc, usturoi, cimbru, sare, piper, vin alb.
- 1/2 kg carne proaspătă de porc: bucăţi mici luate de pe slănină
- capete de muşchi
- carne de pe burtă
- 200 g ficat
- 1 rinichi
- 200 g carne de la ceafă
- 1 bucată de slănină de 150 g
- usturoi
- cimbru
- sare
- piper măcinat (facultativ)
- 1 ceaşcă de vin alb
Mod de preparare:
Curăţaţi rinichiul de pieliţă, crestaţi-l din loc în loc, spălaţi-l şi lăsaţi-l într-un castron cu apă rece cu 2 linguri cu oţet pentru 20 min. Puneţi să fiarbă într-un ceaun slănina tocată până se topeşte uşor.
Adăugaţi carnea tăiată cuburi cu latura de 2-3 cm, după ce aţi şters-o cu un prosop curat.
Dacă folosiţi came tăiată de 2-3 zile, spălaţi-o, şteigeţi-o cu şerveţele, apoi tăiaţi-o bucăţi. Lăsaţi carnea să se prăjească în ceaun până se poate consuma (1/4 oră).
Adăugaţi ficatul şi rinichiul tăiate cuburi. Acoperiţi ceaunul, săraţi după 5 min, adăugaţi vinul şi fierbeţi totul acoperit 10-15 min, apoi condimentaţi cu usturoi tocat, cimbru, sare şi piper măcinat. Amestecaţi carnea şi condimentele, stingeţi focul.
Serviţi tochitură fierbinte, cu mămăligă caldă şi vin roşu.
Pofta buna!