Tochitura cu carnati si cas din: carne de porc, carnati, cas de oaie, untura, sare. Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g cârnaţi bucovineni caş de oaie, frământat 100 g untură 50 g sare Mod de preparare: Carnaţii tăiaţi bucăţi nu prea mari şi carnea tăiată bucăţele le pui la fiert în apă […]
Tochitura olteneasca
PrinteazaTochitura olteneasca din: carne de porc, slanina, ceapa, usturoi, bulion, sare, piper, ardei iute, vin.
- 700 g carne proaspătă de porc
- 200 g slănină
- 500 g ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 linguri cu bulion de roşii
- 1 linguriţă cu sare
- 1/2 linguriţă cu piper măcinat
- 1 ardei iute
- 1 pahar cu vin alb
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de oasele mici, spălaţi cu apă rece şi uscaţi carnea în prosop curat sau cui şerveţele de hârtie, apoi tăiaţi cuburi cu latura de 2-3 cm.
Spălaţi slănina, ştergeţi în prosop şi tocaţi-o mărunt.
Puneţi slănina în cratiţă mai mare sau în ceaun, lăsaţi să se topească uşor, adăugaţi carnea şi acoperiţi vasul, lăsaţi să se rumenească 5-7 min, adăugaţi ceapa tocată, usturoiul şi ardeiul iute tăiat fâşii.
Lăsaţi să fiarbă în suc propriu, cu vasul acoperit, la foc mic timp de 1/4 oră, apoi stingeţi cu bulion de roşii şi vin alb.
Săraţi şi piperaţi tochitură, lăsaţi să fiarbă în continuare până se poate consuma. Păstraţi la cald până când serviţi.
Faceţi o mămăligă din 2 1 de apă, 700 g mălai, 1 linguriţă cu sare: puneţi apă în ceaun şi adăugaţi mălaiul în ploaie atunci când apa a ajuns la punctul de fierbere.
Săraţi, amestecaţi des cu lingura de lemn. După 20 min de fierbere, mămăliga este gata.
Serviţi lângă tochitură. Este potrivit vinul roşu sau rose.
Tochitura olteneasca
Tochitura de pui cu legume din: orez, suc de rosii, vin, carnati, piept de pui, morcovi, cartofi, ceapa, ulei, boia, sare. Ingrediente: 200 g orez 100 ml suc de roşii 200 ml vin alb 150 g cârnaţi semiafumaţi 1 piept de pui dezosat 3 morcovi 4 cartofi 2 cepe ulei boia dulce de ardei sare […]
Pofta buna!