Tochitura Pomana porcului
PrinteazaTochitură Pomana porcului din: carne de porc, organe de porc, sare, piper, usturoi, vin.
- carne de porc proaspătă mai grasă
- organe de porc (ficat, bojoci, rinichi)
- sare
- piper negru măcinat
- usturoi pisat
- vin
Mod de preparare:
Cantitatea de carne ce se taie în bucăţi de circa 3-4 cm depinde de dărnicia sau de zgârcenia gospodarului. Aceasta se pune la prăjit într-un ceaun de fontă la foc potrivit, cu puţină sare, sub capac.
După ce îşi lasă sosul gras se adaugă bojocii şi rinichii tăiaţi bucăţele. Ficatul se pune doar când carnea începe să se rumenească. Tot atunci se potriveşte de gust cu sare, piper şi usturoi şi se abureşte cu o cană de vin.
După ce vinul s-a evaporat şi tochitură sfârâie, e numai bună de servit. Se servete alaturi de mămăligă, brânză de burduif sau telemea de oaie şi murături.
Poftă bună
Incoming search terms:
- pomana porcului