Tochitura de pui cu cimbru, boia si mamaliga
PrinteazaTochitura de pui cu cimbru, boia si mamaliga din: inimi şi pipote de pui, ficat de pui, pulpe de pui, ardei, ceapa, cimbru, bulion, boia, ulei, marar, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 200 g inimi şi pipote de pui
- 150 g ficat de pui
- 200 g pulpe de pui
- 150 g ardei
- 100 g ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă de cimbru
- 1 lingură mare bulion
- 1/2 linguriţă boia
- 100 ml ulei
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi organele, le tai în cuburi şi le înăbuşi în ulei, împreună cu boiaua. Adaugi apoi 100 ml de apă.
Cureţi ardeii, îi tai în fâşii, iar ceapa şi usturoiul le toci mărunt şi le adaugi peste carne.
Inăbuşi ardeii timp de 5 minute, alături de carne. Adaugi cimbrul şi bulionul, diluat în 50 ml de apă.
Scazi tochitură la foc mic, iar la sfârşit adaugi sare şi piper după gust.
Presari verdeaţa tocată fin şi serveşti cu mămăliguţă.
Tochitura de pui cu cimbru, boia si mamaliga
Pofta buna!
Imi place tochitura asta!