Tochitură suceveană
PrinteazaTochitură suceveană
- 500 g ceafă de porc
- 200 g cârnaţi de porc afumaţi
- 100 g ficat
- 200 g brânză de oi
- 6 ouă
- 100 ml ulei
- piper
- sare
- mălai
Mod de preparare:
Tai cuburi carnea şi ficatul bucăţele, iar carnaţii felii mai groase. Le prăjeşti apoi în ulei, la foc iute până se rumenesc. Stingi cu câteva linguri de apă clocotită, pui sare şi piper după gust şi acoperi cratiţa cu un capac.
Mai laşi carnea să fiarbă aproximativ 10 minute. Intre timp, prăjeşti ouăle ochiuri şi pregăteşti mămăliga. La masă aduci pe farfurie carnea, mămăliga, şlături oul şi totul presărat din belşug cu brânză răzuită.
Tochitură suceveană
Poftă bună!