Tocinei bucovineni cu cartof, oua si iaurt din: cartofi, făină, griş, ouă, iaurt, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1-2 kg de cartofi date prin răzătoarea mică 3-4 linguri de făină 1 linguri de griş 2-3 ouă bătute 2-3 linguri de iaurt sare piper ulei Mod de preparare: Cartofii se amestecă împreună cu făina şi se adaugă grişul. Ouăle […]
Toci (reteta bucovineana)
PrinteazaToci (reteta bucovineana) din: cartofi, oua, faina, piper, sare, ulei.
- 1/2 kg cartofi
- 2 ouă
- 1-2 linguri făină
- piper măcinat
- sare
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cartofii se rad pe o râzătoare cât mai fină, pentru a se obţine o compoziţie zemoasă, ca un fel de pastă subţire.
Se adaugă făina, ouăle, piperul şi sarea, amestecând bine compoziţia. în final rezultă o pastă ceva mai moale şi destul de omogenă.
Se pune pe foc o tigaie cu ulei. Când s-a înfierbântat uleiul, se ia din pastă (cartofii raşi cu făină şi ou) câte o lingură şi se pune în tigaie.
Compoziţia se întinde în tigaie şi se modelează cu o lingură de lemn, obţinându-se un fel de chifteluţe plate.
Se prăjesc pe ambele părţi (se rumenesc), apoi se scot pe un platou.
In Bucovina, de unde vine această mâncare, se servesc fierbinţi şi cu multă smântână. Se pot mânca fie calzi, fie reci.
Tocii sunt foarte asemănători ca mod de preparare şi gust cu friganelele de cartofi, numai că au o consistenţă mai fină.
Toci (reteta bucovineana)
Tocinei din Bucovina din: cartofi, oua, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 oua 2 linguri faina ulei pentru prajit putina sare Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi spălaţi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Ii laşi să se scurgă bine, îi pui într-un castron mare, presari o linguriţă rasă de sare […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/toci-reteta-bucovineana html