Tocinei bucovineni cu cartof, oua si iaurt
PrinteazaTocinei bucovineni cu cartof, oua si iaurt din: cartofi, făină, griş, ouă, iaurt, sare, piper, ulei.
- 1-2 kg de cartofi date prin răzătoarea mică
- 3-4 linguri de făină
- 1 linguri de griş
- 2-3 ouă bătute
- 2-3 linguri de iaurt
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Cartofii se amestecă împreună cu făina şi se adaugă grişul. Ouăle se bat, se toarnă în compoziţie, apoi iaurtul şi se amestecă bine aluatul.
Se încinge ulei în tigaie, se ia cu lingura de lemn din aluat şi se prăjesc tocineii pe ambele părţi până capătă o culoare aurie.
Se pot consuma cu sos dulce (smântână cu zahăr) sau picant (smântână cu mărar, usturoi, piper şi sare).
Pofta buna!