Tocinei bucovineni cu cartof, oua si iaurt

Printeaza

Tocinei bucovineni cu cartof, oua si iaurt din: cartofi, făină, griş, ouă, iaurt, sare, piper, ulei.

Ingrediente: Tocinei bucovineni cu cartof, oua si iaurt

  • 1-2 kg de cartofi date prin răzătoarea mică
  • 3-4 linguri de făină
  • 1 linguri de griş
  • 2-3 ouă bătute
  • 2-3 linguri de iaurt
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare:

Cartofii se amestecă împreună cu făina şi se adaugă grişul. Ouăle se bat, se toarnă în compoziţie, apoi iaurtul şi se amestecă bine aluatul.

Se încinge ulei în tigaie, se ia cu lingura de lemn din aluat şi se prăjesc tocineii pe ambele părţi până capătă o culoare aurie.

Se pot consuma cu sos dulce (smântână cu zahăr) sau picant (smântână cu mărar, usturoi, piper şi sare).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.