Tocinei bucovineni
PrinteazaTocinei bucovineni din: cartofi, faina, gris, oua, iaurt, sare, piper, ulei.
- 2 kg cartofi, daţi prin răzătoarea mică
- 3-4 linguri făină
- 2 linguri griş
- 3 ouă
- 3 linguri iaurt gras
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Amesteci cartofii scurşi cu făina şi cu grisul. Baţi ouăle, apoi le încorporezi în compoziţie, torni iaurtul şi omogenizezi bine aluatul.
Potriveşti gustul de sare şi de piper.
Incingi ulei, iei din aluat cu o lingură de lemn şi prăjeşti tocineii pe ambele părţi până când devin aurii.
Ii poţi servi ca desert cu smântână şi zahăr sau ca aperitiv cu smântână amestecată cu usturoi, mărar tocat fin, piper şi sare.
Pofta buna!