Tocinei bucovineni

Printeaza

Tocinei bucovineni din: cartofi, faina, gris, oua, iaurt, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 2 kg cartofi, daţi prin răzătoarea mică
  • 3-4 linguri făină
  • 2 linguri griş
  • 3 ouă
  • 3 linguri iaurt gras
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Amesteci cartofii scurşi cu făina şi cu grisul. Baţi ouăle, apoi le încorporezi în compoziţie, torni iaurtul şi omogenizezi bine aluatul.

Potriveşti gustul de sare şi de piper.

Incingi ulei, iei din aluat cu o lingură de lemn şi prăjeşti tocineii pe ambele părţi până când devin aurii.

Ii poţi servi ca desert cu smântână şi zahăr sau ca aperitiv cu smântână amestecată cu usturoi, mărar tocat fin, piper şi sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.